Ceremoniemeester

 

Een ceremoniemeester is onmisbaar op een bruiloft. Veel bruidsparen staan er niet meteen bij stil hoeveel werk het is, zowel in de voorbereiding als tijdens de trouwdag zelf. Al hoewel het een hele eer kan zijn voor je familie of vrienden, kan het zijn dat ze hierdoor minder van jullie grote dag kunnen genieten. Tijdens de ceremonie moet je vriendin even weg om te kijken of de taart al goed klaar staat en terwijl jullie heerlijk aan het dineren zijn is je broer de DJ voor het avondfeest al aan het ontvangen.

 

Willen jullie wel graag zelf de bruiloft plannen, maar willen jullie niet een vriend en/of familielid belasten met de taak van ceremoniemeester? Dat is waar ik kom kijken! Als professioneel ceremoniemeester zorg ik ervoor dat jullie en al jullie gasten volledig kunnen genieten zonder zorgen of stress tijdens de trouwdag.

 


 

Wat zijn de voordelen van een professionele ceremoniemeester?

 

1. Een zorgeloze bruiloft voor jullie én jullie gasten

Niet alleen is het belangrijk dat jullie als bruidspaar een zorgeloze dag hebben, dit geldt natuurlijk ook voor jullie gasten! Door niet je beste vriendin of broer als ceremoniemeester te vragen, gun je hen ook een relaxte dag, waarop ze ieder moment met jullie mee beleven en niet continu aan het rennen zijn.

2. Ervaring

Een professionele ceremoniemeester heeft al veel verschillende bruiloften meegemaakt en weet daarom precies waar je allemaal om moet denken. Zo kunnen jullie met een gerust hart alles loslaten!

3. Professioneel draaiboek

Een professioneel ceremoniemeester zorgt voor een uitgebreid draaiboek waarin alles van begin tot einde wordt vastgelegd. Overal wordt aan gedacht, waardoor jullie alles kunnen loslaten en alleen nog maar hoeven te genieten! Tijdens de trouwdag zorgt de ceremoniemeester ervoor dat alles volgens planning verloopt.

4. Het aanspreekpunt

Een professioneel ceremoniemeester is het aanspreekpunt voor jullie, jullie gasten en alle leveranciers. Komt de DJ een kwartiertje later? Heeft iemand een blarenpleister nodig? Dit wordt allemaal geregeld, waardoor jullie zorgeloos kunnen genieten.

5. Styling

Een extra voordeel van combinatie tussen een professioneel ceremoniemeester en styliste is het gemak van 1 leverancier die alles regelt. Daarnaast kunnen stylingsitems makkelijk worden hergebruikt, waardoor jullie dubbel kunnen genieten van de prachtige ceremoniebloemen.

 


Wat kunnen jullie van mij verwachten als jullie ceremoniemeester?

 

Voorafgaand:

 • Een vrijblijvend kennismakingsgesprek, hierin bespreken we al jullie wensen en de status van jullie planningsproces. 

 

Tijdens de voorbereidingen:

 • Een uitgebreid gesprek voor de dagindeling en het draaiboek, dit kan bij jullie thuis of al op locatie zijn. 
 • Locatiebezoek.
 • Na het gesprek en locatiebezoek ga ik voor jullie het plan van aanpak maken, de afspraken met leveranciers in kaart brengen en het draaiboek maken.
 • Voorzie ik jullie graag van advies over vragen die jullie hebben over de planning.
 • Ik stuur een ceremoniemeesterbrief naar jullie gasten. Hierin stel ik mijzelf voor en vertel ik alle belangrijke details en jullie wensen aan de gasten. Ook staan hier mijn contactgegevens in zodat de gasten mij kunnen bereiken voor vragen, verrassingen of ideeën.
 • Het bijhouden van de RSVP'S en dieetwensen van jullie gasten, via een gepersonaliseerde wedding website. Indien gewenst.
 • We hebben een uitgebreide draaiboekbespreking met de locatie en eventuele andere leveranciers om alles door te spreken.
 • Communicatie met de leveranciers over het draaiboek, zo komt niemand voor verrassingen te staan. 
 • Tijdens de laatste week hebben we telefonisch de laatste check voor jullie grote dag, hierbij bespreken we de laatste belangrijke zaken zoals bijvoorbeeld de weersverwachting. 

 

Ceremoniemeester Friesland

Fotograaf: By Michelle photography

Ceremoniemeester Friesland

Fotograaf: Your moments

Tijdens de huwelijksdag:

 • Ben ik de gehele dag aanwezig als ceremoniemeester. 
 • Zorg ik ervoor dat alles volgens de planning verloopt.
 • Ben ik het aanspreekpunt voor jullie en jullie gasten voor alle vragen of problemen.
 • Vang ik alle leveranciers op en ben de gehele dag het aanspreekpunt.
 • Assisteer ik bij de foto's.
 • Neem ik mijn eerste-hulp-bij-bruiloften koffer mee. Hierin zitten alle items die nodig zouden kunnen zijn, van blarenpleisters tot scharen tot aanstekers en deodorant.
 • Haal ik 's ochtends het bruidsboeket en de corsages op bij de bloemist. Indien gewenst.
 • Maak ik de locatie gereed voor jullie aankomst. Mits dit in de planning past, anders is het mogelijk om een assistent bij te boeken voor de opbouw.

 

Tussentijds sta ik altijd klaar voor vragen en ideeën van jullie, jullie gasten of jullie leveranciers. Dit kan via mail, Whatsapp of telefonisch.


Ceremoniemeesterpakket

 €895,-

Wat zit er inbegrepen in het ceremoniemeesterpakket?

· Vrijblijvend kennismakingsgesprek

· Detailgesprek 

· Locatiebezoek

· Plan van aanpak

· Uitgebreid professioneel draaiboek

· Onbeperkt mail/app contact (binnen openingstijden)

· Ceremoniemeesterbrief voor alle gasten

· Bijhouden van de RSVP's en dieetwensen

· Draaiboekbespreking met de locatie en leveranciers

· Gehele dag aanwezig als ceremoniemeester

· Contactpersoon voor vragen van jullie, jullie gasten en alle leveranciers

 

Zijn jullie enthousiast geworden? Vul dan het contactformulier in en ik neem zo snel mogelijk contact op om een vrijblijvend kennismakingsgesprek in te plannen. Het ceremoniemeesterpakket is ook goed te combineren met styling.


Lieve woorden

Mariska en Guido - 5 sterren

Wij hebben Lisanne van Save the date Weddings op onze trouwdag ingehuurd als ceremoniemeester. Ze denkt mee en komt met alles wat nodig was om onze trouwdag in goede banen te laten verlopen. Wij zijn helemaal happy.

Jochem en Tessa - 5 sterren

Lisanne was onze ceremoniemeester. Ze heeft al onze zorgen uit handen genomen, keihard gewerkt en ervoor gezorgd dat alles op rolletjes liep. Lisanne als ‘externe’ ceremoniemeester inhuren is een aanrader, daar krijg je geen spijt van. Daarnaast heeft Lisanne ook een belangrijk aandeel gehad in de styling en ook dat zag er prachtig uit!

Angela en Tim - 5 sterren

Lisanne heeft onze bruiloft verzorgd als weddingplanner. Wat zijn wij blij dat we dat hebben gedaan! Het heeft ons zoveel rust en ontspanning opgeleverd. Ze heeft ons geholpen met de locatie, de leveranciers, het budget etc. Tijdens onze trouwdag was ze aanwezig als ceremoniemeester, hierdoor hebben wij en alle gasten volledig kunnen genieten van de dag. In de ochtend heeft ze de bloemen opgehaald, ze heeft geassisteerd bij de fotoshoot en tijdens de ceremonie heeft ze de muziek gedaan. Als er vragen waren vanuit de leveranciers of de gasten konden ze naar haar toe. Wij hebben een fantastische dag gehad: Lisanne, bedankt!

Nina en Sven - 5 sterren

Wij zijn erg blij met Lisanne als ceremoniemeester. Ze heeft ons tijdens de trouwdag zoveel ontspanning bezorgd, we hebben nergens om hoeven denken want alles was geregeld. Onze gasten waren ook erg blij met haar. Wij zijn zeer tevreden.